-
Worteltjestaart

Worteltjestaart is een heerlijk nostalgische taart en stamt uit de vroege 60'er jaren in de Verenigde Staten. Het recept viel dusdanig in de smaak dat het een standaard recept op menig dessertkaart werd en niet veel later bereikte dit heerlijke recept de overkant van de oceaan! :-)
En zo geschiedde...
En zo geschiedde...
Ingrediënten:
• 500 gr wortelen
• 150 gr bruine basterdsuiker
• 200 gr witte suiker
• 250 gr bloem
• handje rozijnen
• handje walnoten
• 3 eieren
• 150 ml olijfolie
• 5 gr bakpoeder
• zakje vanillesuiker
• 1 tl zout
• 4 tl kaneel
• 1 tl gemberpoeder
• 150 gr poedersuiker
• vanillesuiker
2. Meng de geraspte wortels met de bruine suiker in een kom.
3. Klop de eieren los in een kom en voeg de witte suiker, olijfolie en vanillesuiker toe.
4. Zeef de bloem en meng dit erdoorheen. Voeg het bakpoeder, zout en de overige specerijen toe.
5. Hak de rozijnen en walnoten in kleine stukjes, voeg deze toe aan het mengsel en roer tenslotte het wortelmengsel er doorheen (houd een aantal walnoten apart voor de garnering).
6. Schenk het mengsel in de reeds ingevette wonderpan en zet dit op het vuur.
Terwijl de cake op het vuur staat is het tijd om de topping te maken.
1. Klop de roomkaas gedurende 1 minuut op lage snelheid, voeg vervolgens de poedersuiker er aan toe en klop dit gedurende twee minuten tot een glad en luchtig geheel.
2. Zodra de cake afgekoeld is helemaal insmeren met de topping. Vervolgens de rest van de fijngehakte walnoten verdelen over de topping.
3. Voor het mooiste resultaat de cake nog even in de koelkast zetten zodat de topping kan opstijven.
• 150 gr bruine basterdsuiker
• 200 gr witte suiker
• 250 gr bloem
• handje rozijnen
• handje walnoten
• 3 eieren
• 150 ml olijfolie
• 5 gr bakpoeder
• zakje vanillesuiker
• 1 tl zout
• 4 tl kaneel
• 1 tl gemberpoeder
Frosting:
• 300 gr roomkaas• 150 gr poedersuiker
• vanillesuiker
Recept:
1. Rasp de wortels in de keukenmachine of met de hand.2. Meng de geraspte wortels met de bruine suiker in een kom.
3. Klop de eieren los in een kom en voeg de witte suiker, olijfolie en vanillesuiker toe.
4. Zeef de bloem en meng dit erdoorheen. Voeg het bakpoeder, zout en de overige specerijen toe.
5. Hak de rozijnen en walnoten in kleine stukjes, voeg deze toe aan het mengsel en roer tenslotte het wortelmengsel er doorheen (houd een aantal walnoten apart voor de garnering).
6. Schenk het mengsel in de reeds ingevette wonderpan en zet dit op het vuur.
Terwijl de cake op het vuur staat is het tijd om de topping te maken.
1. Klop de roomkaas gedurende 1 minuut op lage snelheid, voeg vervolgens de poedersuiker er aan toe en klop dit gedurende twee minuten tot een glad en luchtig geheel.
2. Zodra de cake afgekoeld is helemaal insmeren met de topping. Vervolgens de rest van de fijngehakte walnoten verdelen over de topping.
3. Voor het mooiste resultaat de cake nog even in de koelkast zetten zodat de topping kan opstijven.
Eet smakelijk!
MEER INFO OVER DE WONDERPAN? BESTELLEN ?

Reacties (4)
Monique
- 12-03-2015
Wat voor wortels worden hier voor gebruikt?
Saskia
- 19-02-2015
Ik heb net een geniet moment achter de rug! Heb deze heerlijke taart geproefd. Echt heerlijk! Een aanrader!
Ria
- 18-02-2015
Een mooi resultaat. En het belangrijkste : hij smaakt ook nog eens heerlijk !
Hoe lang op het vuur?